Εύη Καπάταη

Πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια, αλλά έμαθε να αγωνίζεται σκληρά.  Έχει χαράξει μια αξιέπαινη πορεία στο χώρο με πολύ μεγάλες και δυνατές συνεργασίες.  Πάντα πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας κάνοντας σωστά και ταπεινά αυτό που ξέρει να κάνει πολύ καλά…να μαγεύει με τη φωνή της! 

evi4Πως ήταν η παιδική σου ηλικία στην Κύπρο;

Θα ήταν ψέμα να σου πω ότι ήταν ξέγνοιαστη η παιδική μου ηλικία, δηλαδή δεν έζησα όσο ήρεμα θα έπρεπε. Τραυματίας πολέμου ο πατέρας, μεγάλωσα απότομα με πολλές έγνοιες για το τι θα ξημέρωνε αύριο…

Η αγάπη σου για τη μουσική υπήρχε πάντα ή εκδηλώθηκε σε μετέπειτα στάδιο;

Η αγάπη μου για τη μουσική υπήρχε πάντα. Από 8χρονών το κατάλαβα.   Λειτούργησε και ως ψυχοθεραπεία στη ζωή μου γιατί με απελευθέρωνε και με γέμιζε με συναισθήματα μιας και είμαι άκρως συναισθηματικό άτομο.

Έχεις κάνει και άλλες σπουδές εκτός από την ενασχόληση σου με το τραγούδι;

Σπούδασα φωνητική από πολύ μικρή ηλικία (περίπου 13 χρονών) σε σπουδαία ωδεία στην Κύπρο μας. Τελειώνοντας το γυμνάσιο φοίτησα στην νομική σχολή Θεσσαλονίκης και παράλληλα στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Το 2016 ακολούθησα σεμινάρια διαπροσωπικών σχέσεων πολύ συνειδητά γιατί πιστεύω ότι η εξέλιξη του ανθρώπου είναι να συνυπάρχει σωστά και ισορροπημένα με τον εαυτό του και τους άλλους, είναι ευλογημένο δώρο.

Τα μουσικά σου ακούσματα; Ποια είναι τα είδωλα σου;

Άκουγα τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών και επέλεγα να τα τραγουδώ, δεν είχα είδωλα, ήμουν απλή, λιτή και συγκεκριμένη στο τι αγαπώ, χωρίς να δημιουργώ μύθους.

evi2Μίλησε μας για την πορεία σου στο χώρο.

Το όνειρο μου έγινε πραγματικότητα όταν επαγγελματίας πια τραγουδίστρια βρέθηκα δίπλα στους Μίμη Πλέσσα, Κώστα Χατζή, Γιάννη Σπανό, Ζακ Ιακωβίδη και άλλους σημαντικούς συνθέτες. Εκεί κατάλαβα ότι οι μουσικές   επιλογές της έφηβης Εύης δυνάμωσαν την καλλιτεχνική διαδρομή μου ως επαγγελματίας πια.

Το καλλιτεχνικό βιογραφικό σου περιλαμβάνει συνεργασίες με μεγάλα ονόματα του χώρου. Πες μας λίγα λόγια αυτές.

Αναφέρθηκα πιο πάνω ότι αυτές οι συνεργασίες με τους μεγάλους συνθέτες στιγμάτισαν την καλλιτεχνική μου πορεία, μου έδωσαν ταυτότητα.

Μίλησε μας λίγο για τις βραβεύσεις σου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Σπουδαία στιγμή τα 4 βραβεία στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Ανάμεικτα   συναισθήματα χαράς αλλά και τρομερού άγχους που πέρασε πολύς καιρός μέχρι να καταλάβω την σπουδαιότητα της συμμετοχής μου σε ένα τόσο μεγάλο διαγωνισμό.

Πες μας λίγα λόγια για την πορεία σου στο χώρο της δισκογραφίας.

Θα επιλέξω να σου πω ότι στην δισκογραφική μου πορεία με συγκινούσαν πάντα οι μπαλάντες παρόλο που δεν είχα την επιλογή εγώ στο τι θα τραγουδήσω δισκογραφικά.

evie3Πέραν από τη μουσική τι άλλο σε γεμίζει;

Οι συζητήσεις, ατέλειωτες ώρες για θέματα ανθρώπινης προσέγγισης, η προσφορά μου σε φιλανθρωπικές δράσεις. Φυσικά ο έρωτας είναι κομμάτι που όταν έρχεται τον φροντίζω και τον τιμάω με πάθος με ειλικρίνεια με οποίο κόστος και αν έχει .

Υπάρχει κάτι που σου δίνει αισιοδοξία για το μέλλον και αν ναι, ποιο είναι αυτό;

Ναι είμαι αισιόδοξη ότι μπαίνουμε σε μια καινούργια εποχή που θα αναγκαστούμε να εκτιμάμε καλύτερα τις ανθρώπινες σχέσεις, παρόλο που ακούγεται ρομαντικό.  Η εποχή έχει κύκλους ζωής που κλείνουν και έτσι νοιώθω ότι έρχεται η αναγέννηση.

Ποια είναι τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του χαρακτήρα σου;

Η συνέπεια μου ως άνθρωπος, η καλοσύνη μου και η σταθερότητα μου. Ο λόγος μου είναι συμβόλαιο δεν παίζομαι και δεν ψήνομαι όταν λέω ΝΑΙ είναι από τα πολύ καλά στοιχεία μου, τα δυνατά σημεία μου. Αδύνατα σημεία, η τεραστία υπομονή μου που ξεπερνάει τα όρια μου και τις περισσότερες φορές με εξοντώνει! Και η δυσκολία μου στις αλλαγές…αδύνατο σημείο αυτό.

Ποια η άποψη σου για το μουσικό χώρος της Ελλάδας;

Μία υπέροχη Ελλάδα με κουλτούρα που καλύπτει τους πάντες σε ακούσματα, δηλαδή υπάρχουν τα πάντα και καλλιτεχνικά επιμένεις και διαλέγεις.

Υπάρχει κάτι που σε φοβίζει στο χώρο του θεάματος;

Όχι δε με φοβίζει κάτι, τα έζησα όλα και καλά και δύσκολα.

Αν γύριζες το χρόνο πίσω τι θα άλλαζες στα επαγγελματικά ή προσωπικά σου;

Θα ήθελα να ξέρω να διεκδικώ καλύτερα και στα δύο αυτά κομμάτια!

Πρόσφατα κυκλοφορεί το καινούργιο σου τραγούδι ‘Βελούδο και Ατσάλι’ σε συνεργασία με το Λαυρέντη Μαχαρίτσα. Μίλησε μας λίγο γι’ αυτή τη δουλειά.

Δώρο θεού!! Ήρθε τυχαία σε μια συνάντηση που βρέθηκα με τον Λαυρέντη σε κάποια εκδήλωση. Μου είπε είχε ένα τραγούδι που πάει γάντι στη φωνή και στην ψυχή μου και έτσι κλείσαμε μέσα σε 3 λεπτά την συνεργασία αυτή. Τόσα χρόνια διαδρομής δεν μου είχε ξανατύχει αυτό. Με τίμησε ακόμα γιατί με συνοδεύει και με τη φωνή του στο τραγούδι αυτό. Τον ευχαριστώ διπλά.

Ποια τα μελλοντικά σου σχέδια;

Να έχω υγεία και τα πράγματα πιστεύω έρχονται χωρίς κανείς να βάζει υψηλούς στόχους. Ότι είναι να έρθει θα έρθει. Μου το είχε πει κάποτε και ο σπουδαίος Γιώργος Μαρίνος.