Χριστίνα Καραφυλλάκη

Γεννημένη στην Ολλανδία, έκανε τα πρώτα της βήματα εκεί, ταυτόχρονα με τις σπουδές της. Με τη συμμετοχή της στο Rising Star την γνωρίσαμε και στην Ελλάδα. Προχωρά με σταθερά βήματα και έχει πολλά να προσφέρει ακόμη!

Μίλησε μας λιγο για την παιδική σου ηλικία στην Ολλανδία.

Έχω γεννηθεί και εγώ μεγαλώσει στην όμορφη Ουτρέχτη της Ολλανδίας! Μεγάλωσα πολύ όμορφα, μέσα σε ένα σπίτι με πολλή μουσική! Πολλή χαρά! Γονείς πάντα δίπλα μας να μας φροντίζουν! Δουλέψανε πολύ σκληρά. Είμαστε μια πολύ δεμένη οικογένεια για την οποία είμαι πολύ περήφανη! Πηγαίναμε κανονικά σε ολλανδικό σχολείο αλλά παράλληλα πηγαίναμε και στο ελληνικό σχολείο ώστε να μην ξεχνάμε τις παραδόσεις μας.

Πως πήρες την απόφαση να ασχοληθείς με τη μουσική;

Το μικρόβιο της μουσικής μπήκε από μικρή ηλικία. Μεγαλώσαμε με πολλή λαϊκή αλλά και παραδοσιακή μουσική. Νομίζω πως από το δημοτικό κατάλαβα ότι ήθελα να ασχοληθώ περισσότερο με την ελληνική μουσική.

Έχεις κάνει κάποια μαθήματα όσον αφορά τη μουσική;

Έχω κάνει αρκετά χρόνια φωνητική! Μερικά χρόνια πιάνο και είχα πάει για ένα διάστημα σε μια μουσική σχολή στην Αθήνα.

Ταυτόχρονα ξεκίνησες και κάποιες άλλες σπουδες. Πως πήρες αυτή την απόφαση;

Μπορεί να αγαπώ την μουσική, αλλά αυτό δυστυχώς δεν σημαίνει ότι μπορείς να ζήσεις μόνο από την μουσική! Οι σπουδές είναι σημαντικό πράγμα και είναι καλό να τις τελειώνουμε, να έχουμε ένα χαρτί στο χέρι μας όπως έλεγαν και οι πιο παλιοί. Εγώ ξεκίνησα οικονομικές σπουδές και παράλληλα δούλευα σε μια ασφαλιστική εταιρία, αλλά δεν μπόρεσα να τελειώσω τις σπουδές μου. Η ζωή μερικές φορές τα φέρνει αλλιώς, αυτή τη φορά για το καλύτερο.

Karafillaki1Έχεις κάνει κάποιες εμφανίσεις στην Ολλανδία; Μίλησε μας γι’ αυτές.

Έχω κάνει αρκετές εμφανίσεις στην Ολλανδία, σε πολλές εκδηλώσεις! Και ελληνικές και ολλανδικές! Πριν από 2 χρόνια είχα την τιμή να κάνω το πρώτο μου τουρ σε πολύ όμορφα θέατρα της Ολλανδίας μαζί με τον Μάκη Σεβίλογλου και μόλις τον προηγούμενο μήνα ολοκληρώσαμε την δεύτερή μας περιοδεία με πολύ μεγάλη επιτυχία!

Έχεις κυκλοφορήσει τώρα το πρώτο σου τραγούδι. Δώσε μας κάποιες λεπτομέρειες.

Το πρώτο μου τραγούδι λέγεται «Μια αλήθεια πες μου» σε μουσική του Μάνου Αντωναίου και με στίχους του Πυθαγόρα. Είναι ένα ελαφρολαϊκό τραγούδι. Μια όμορφη μπαλάντα και πιστεύω πως ταιριάζει σε μένα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτά τα παιδιά! Και ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Panik Records! Είναι ένα πρώτο βήμα στη δισκογραφία.

Τα μουσικά σου ακούσματα; Ποια τα είδωλα σου;

Αγαπώ πολύ τον Πασχάλη Τερζή, είναι η αδυναμία μου! Και μου αρέσουν πολύ οι παλιές λαϊκές τραγουδίστριες όπως Πόλυ Πάνου, Ρίτα Σακελαρίου, Χάρις Αλεξίου, Γλυκερία και άλλες.

Ποιες επιρροές είχες μεγαλώνοντας;

Έχω μεγαλώσει με πολλή λαϊκή και παραδοσιακή μουσική! Και αυτό νομίζω ακούγεται και όταν τραγουδάω.

Μίλησε μας για την συμμετοχή σου στο Rising Star. Πόσο έχει αλλάξει η ζωή σου μετά από αυτή τη συμμετοχή;

Το Rising Star για μένα ήταν κάτι πολύ ξαφνικό και αναπάντεχο! Η ζωή μου δεν έχει αλλάξει σε σχέση με πριν, αλλά τώρα πλέον με αναγνωρίζει ο κόσμος πιο πολύ. Είμαι το κορίτσι από την Ολλανδία. Έγινα λίγο πιο γνωστή. Μπορώ να πω ότι με βοήθησε αυτό! Το Rising Star και τα διάφορα παρόμοια τηλεοπτικά σόου, είναι ένας τρόπος να σε μάθει περισσότερος κόσμος. Μετά είναι όλα στο χέρι σου, ποιες αποφάσεις θα πάρεις εσύ!

Πέραν από τη μουσική τι άλλο σε γεμίζει;

Με γεμίζει πολύ όταν είμαι με την οικογένεια μου. Είναι το στήριγμα μου! Χαλαρώνω πολύ όταν είμαι μαζί τους. Μια βόλτα στη θάλασσα! Αν και αυτό μου λείπει εδώ στην Ολλανδία. Μου αρέσει πολύ να κάθομαι ώρες με παρέα και να έχουμε όμορφες συζητήσεις! Δεν είμαι ο τύπος που βγαίνει πολύ έξω.

Ποια η άποψη σου για το μουσικό χώρο της Ελλάδας;

Η άποψή μου για το μουσικό χώρο της Ελλάδας είναι ότι έχουμε την πιο πλούσια μουσική! Νομίζω πως η μουσική μας δεν θα χαθεί ποτέ!

Ποια τα μελλοντικά σου σχέδια;

Αφού ολοκληρώθηκε η περιοδεία μας με τον Μάκη Σεβίλογλου ετοιμάζομαι για καινούριες συνεργασίες. Θέλω και εύχομαι να έρθουν και αλλά, καλά τραγούδια στο δρόμο μου, εύχομαι πάντα με καλούς συνεργάτες! Το όνειρο μου είναι να συνεχίζω να τραγουδώ! Αυτό πάνω από όλα, γιατί με γεμίζει! Πρώτα ο Θεός!