Στιγμές μέσα στο χρόνο – Γκαλερύ Αποκάλυψη

Μετά από 3 χρόνια προετοιμασίας η ζωγράφος Μόνικα Δημητριάδη επιστρέφει στην «Αποκάλυψη» με μια νέα εντελώς δουλειά η οποία έχει σαν άξονα αναφοράς τον περιβάλλοντα χώρο της αγαπημένης πατρίδας της, της Κύπρου. Η Μόνικα δανείζεται χρώματα από το ξάστερο κυπριακό ουρανό και από τη φωτεινότητα του τοπίου με αληθινές αποχρώσεις του κίτρινου , του πράσινου και του γαλάζιου που επικρατούν στις συνθέσεις της.

Η δουλειά της Δημητριάδου κινείται αυτή την περίοδο σε δύο κύκλους. Ο πρώτος έχει μια εντελώς αφηρημένη προσέγγιση όπου με τις ελεύθερες πινελιές και χειρονομίες κάποια γεωμετρικά σχήματα αλλά και με τα τολμηρά χρώματα και τους συνδυασμούς αυτών σύνθετει δυναμικές συνθέσεις που χαρτογραφούν τοπία σε μια άλλη διάσταση.

Ο δεύτερος κύκλος της δουλείας της ζωγράφου διαπραγματεύεται κυρίως τοπία και στιγμές της ζωής των ανθρώπων.

Με θέματα όπως η θάλασσα, οι αυλές των σπιτιών, αντικείμενα της καθημερινότητας βρίσκουν μια τελείως διαφορετική τοποθέτηση στον καμβά της Μόνικας.

Ένα απλοϊκό άγγιγμα με πολλές αφαιρέσεις ως προς το θέμα ολοκληρώνεται το έργο της με μια επιτηδευμένη αθωότητα! Μέσα από το αφαιρετικό κλίμα που επικρατεί, κάποιος μπορεί να διακρίνει την παρουσία στοιχείων ρεαλισμού όπως ένα μπώλ κουζίνας, ένα βάζο με λουλούδια, δελφίνια στη θάλασσα ακόμη και ένα πουλί στον ουρανό.

Τέλος η Μόνικα έχει προετοιμάσει ένα αριθμό μονοτυπιών μια εργασία που η ίδια έχει εξειδικευθεί στο Central St Martins University of Arts London όπου έχει σπουδάσει πειραματική ζωγραφική και printmaking.

Οι μονοτυπίες αυτές είναι έργα που περνούν από τη διαδικασία της εκτύπωσης με το χέρι. Είναι αυθεντικά έργα χειροποίητα, ένα και μοναδικό και το κάθε ένα είναι διαφορετικό και επιζωγραφισμένο από την ίδια την ζωγράφο.

Η Μόνικα Δημητριάδη γεννήθηκε στη Λευκωσία αλλά μεγάλωσε σε μια πολυπολιτισμική πόλη το Λονδίνο. Σπούδασε τέχνη στο Hornsey College of Art και συνέχισε τις σπουδές της στο Middlesex University στο Λονδίνο, όπου πήρε το Β.Α Honours Degree στις γραφικές τέχνες. Το πάθος και η αγάπη της για τις εκτυπώσεις και τη ζωγραφική την οδήγησαν σε περεταίρω σπουδές στο Central St Martins University of Arts London όπως προαναφέρθηκε.

Η Μόνικα είναι πλέον μια πολύ γνωστή Αγγλοκύπρια ζωγράφος με εμπειρία πάνω από 40 χρόνια και με πολλές διακρίσεις στη δουλεία της.

Έχει κάνει 7 ατομικές εκθέσεις στην Κύπρο και στο Λονδίνο και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές.

Αυτή την περίοδο θα παρουσιάσει την έκθεση ζωγραφικής και μονοτυπίας με τίτλο “Moments in Time” στην γκαλερί Αποκάλυψη την Τετάρτη 22 του Μάη στις 7:30 το βράδυ. Η έκθεση θα διαρκέσει εως τις 7 του Ιούνη.