«Η Φαλακρή τραγουδίστρια» από την θεατρική ομάδα Σόλο για Τρεις

Η θεατρική ομάδα «Σόλο για Τρεις» κλείνει την αυλαία της χρονιάς με το εμβληματικό έργο του Ευγένιου Ιονέσκο  «Η Φαλακρή Τραγουδίστρια», έργο το οποίο καθιέρωσε το «θέατρο του παραλόγου».

Η σκηνοθέτης Μαρία Μανναρίδου Καρσερά επιστρέφει στη σκηνή του θεάτρου Χώρα, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, κλείνοντας ένα επιτυχημένο κύκλο θεατρικών παραγωγών της ομάδας, με τις παραστάσεις «Πίντερ Χ 11» , «Και το Όνομα αυτού» και «Αντρόνικος ή ο Ζωγκράφος».

Το εμβληματικό έργο του 1948, είναι σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ, μια άγρια σάτιρα που χλευάζει το παράλογο στην επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων, σατιρίζει θέματα όπως η ισοπέδωση της ταυτότητας του ατόμου, η αποδοχή των σλόγκαν από τις μάζες, καθώς και τις συνταγές ιδεών που τροφοδοτούν και μεταμορφώνουν τις κοινωνίες σε συλλογικά αυτόματα.

Διαδραματίζεται σε ένα τυπικό αγγλικό σαλόνι, ενός τυπικού αγγλικού ζευγαριού του κυρίου και της κυρίας Σμιθ. Είναι ένα τυπικό αγγλικό απόγευμα, όταν ξαφνικά εισβάλουν στο σαλόνι τους το φιλικό τους ζευγάρι Μάρτινς, το οποίο μαζί με την υπηρέτρια του σπιτιού και έναν πυροσβέστη φροντίζουν για την διατάραξη της αγγλικής ηρεμίας τους.

Με τη «Φαλακρή Τραγουδίστρια» ο Ιονέσκο θεωρούσε ότι είχε γράψει την απόλυτη τραγωδία. Κι όμως, όπου παιζόταν το έργο, το κοινό έπεφτε κάτω από τα γέλια. Ο Ιονέσκο αρχικά αντέδρασε, αλλά τελικά συναίνεσε λέγοντας:  «Από τη στιγμή που το κωμικό είναι η διαίσθηση του παραλόγου, τότε, κατ’ εμένα, το κωμικό είναι πολύ πιο κοντά στην απελπισία παρά το τραγικό».

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση: Γιώργος Πρωτόπαπας

Σκηνοθεσία – Διασκευή: Μαρία Μανναρίδου Καρσερά

Σκηνικά – Κοστούμια: Ηλέκτρα Κυθραιώτου

Σχεδιασμός Φωτισμού: Σταύρος Τάρταρης

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ

Βαλεντίνος Κόκκινος

Δημήτρης Αντωνίου

Ηλιάνα Κάκκουρα

Θανάσης Δρακόπουλος

Φώτης Αποστολίδης

Χριστιάνα Λάρκου

Χριστίνα Χριστόφια

Μόνο για οκτώ παραστάσεις:

Δεκέμβριος 2018:

Πρεμιέρα: Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου, 2018 στις 20:30

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου, 2018 στις 20:30

Ιανουάριος 2019: κάθε Τετάρτη και Πέμπτη από τις 9 Ιανουαρίου μέχρι και τις 24 Ιανουαρίου 2019 στις 20:30

Θέατρο Χώρα – Κοραή 1, (Πλατεία Αρχιεπισκοπής), Λευκωσία

Για πληροφορίες και κρατήσεις: 99711261

 FACEBOOK: ΣΟΛΟ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ https://www.facebook.com/sologiatreis/