Ορφανά – Θέατρο ΑντίΛογος

«Είμαστε εγκαταλελειμμένοι στην τύχη μας. Δεν υπάρχει τίποτα εκεί έξω. Είναι σαν να έχουν μετακομίσει όλοι σε έναν άλλο πλανήτη και μας άφησαν εδώ με τα τέρατα. »

Το Θέατρο ΑντίΛογος παρουσιάζει για μια μόνο παράσταση στη Λάρνακα, το βραβευμένο έργο του του Ιρλανδού συγγραφέα Ντένις Κέλλυ «Ορφανά». Το έργο διερευνά την ατομική ευθύνη και την κοινωνική συνείδηση του καθενός μας όταν βάλλεται άμεσα ή έμμεσα η ύπαρξή μας, στις πτωχευμένες ηθικά σύγχρονες κοινωνίες μας.

Πρόκειται για ένα έργο με γλαφυρούς χαρακτήρες και την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Θίγει ζητήματα που από τοπικά γίνονται παγκόσμια. Μέσα από μια «οικογενειακή» ιστορία, που ξετυλίγεται με στοιχεία θρίλερ, προκύπτουν πλήθος ερωτημάτων: Μήπως στην προσπάθειά μας να περιχαρακώσουμε τα όριά μας προκειμένου να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους δικούς μας από τους «άλλους», γινόμαστε από θύματα  θύτες; Μήπως ο ρατσισμός κι η εγκληματικότητα όταν χτυπάνε την πόρτα μας, μας μεταμορφώνουν σε ό,τι περισσότερο φοβόμαστε και μισούμε; Ποια ορφάνια τελικά μας στοιχειώνει περισσότερο; Ποια ορφάνια είναι περισσότερο απειλητική για τη ζωή μας;  Αυτή της απώλειας από το θάνατο, εκείνη της εγκατάλειψης από την ίδια την οικογένεια ή της παραπλάνησης ενός κοινωνικού συστήματος που υπόσχεται και μετά εγκαταλείπει; 

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που θέτει ο συγγραφέας, ανοίγοντας διάλογο με το κοινό σε ένα ομολογουμένως δύσβατο τοπίο της σύγχρονης πραγματικότητας που είναι πιο κοντά απ’ ότι ίσως μπορούμε να φανταστούμε.

Συντελεστές της παράστασης: Μετάφραση: Κοραλία Σωτηριάδου Σκηνοθεσία: Νεοκλής Νεοκλέους

Σκηνογραφία/Ενδυματολογία: Μαρίζα Παρτζίλη Μουσική επιμέλεια: Εύα Σταύρου

Σχεδιασμός Φωτισμού: Σταύρος Τάρταρης

Ηθοποιοί: Νεοκλής Νεοκλέους, Γιώργος Νικολάου, Χριστίνα Χριστόφια

Λάρνακα Θέατρο Σκάλα, Κυριάκου Μάτση 5, Λάρνακα

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, 2018 στις 8:30μμ

Για πληροφορίες και κρατήσεις: 99251331 – 99907651

FACEBOOK: Θέατρο ΑντίΛογος : www.facebook.com/TheatroAntilogos