Οι κονδυλοφόροι του Μαρκήσιου ντε Σαντ

«Ο φανατισμός μέσα μου είναι προϊόν των καταδιώξεων που έχω υπομένει από τους τυράννους μου.»

Μαρκήσιος ντε Σαντ σε επιστολή προς τη γυναίκα του.

Ο Μαρκήσιος ντε Σαντ ήταν Γάλλος συγγραφέας και φιλόσοφος με ηδονιστικές, κυρίως, και αθεϊστικές θεωρήσεις, ο οποίος κατέστη διάσημος για τη σεξουαλική διαστροφή της απόλαυσης του φόβου, τρόμου και πόνου που προκαλούσε στις συντρόφους του, όπου και από τον τίτλο του καθιερώθηκε ο όρος «σαδισμός».

Στο βραβευμένο με Obie έργο «Οι Κονδυλοφόροι» του Doug Wright, παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες του δαιμόνιου και κακόφημου Μαρκήσιου ντε Σαντ στο άσυλο Σαρεντόν, στο Παρίσι, 1807. Με ένα σατανικά εύγλωττο και έναν μελοδραματικά κωμικό τρόπο, ο συγγραφέας εξετάζει πόσο μπορούν να διαφέρουν ερμηνείες της ηθικής, των πιστεύω και της εξουσίας. Σε μια «αρένα» που θα δημιουργηθεί στο χώρο προσωρινών εκθέσεων της Λεβεντείου Πινακοθήκης, θα διεξαχθεί μια φαντασμαγορική μάχη μεταξύ αρετής και ατιμίας – που μπορεί και να ενοχλήσει…!

Σε μετάφραση και σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου, ο Φώτης Αποστολίδης υποδύεται τον πικάντικο Μαρκήσιο ενώ ο Βαρνάβας Κυριαζής τον αδυσώπητο διοικητή του ασύλου. Το παιχνίδι ισχύος, εντιμότητας και παραφροσύνης συμπληρώνουν ο Βασίλης Χαραλάμπους, η Άννα Γιαγκιώζη, η Στυλιάνα Ιωάννου και ο Φώτης Καράλης. Σκηνικά και κοστούμια σχεδιάζει η Έλενα Κατσούρη, φωτισμούς ο Βασίλης Πετεινάρης και μουσική γράφει ο Γιώργος Κολιάς.

Το έργο είναι αυστηρώς ακατάλληλο για άτομα κάτω των 18.

«Συνδυάζει σκόπιμη πανουργία, γκροτέσκ υπερβολή και τολμηρό χιούμορ για να δημιουργήσει μια θεατρική εμπειρία πραγματικής ευφυίας.» New York Times

«Πληθωρική θεατρική τέχνη… Αιματοβαμμένο, διεφθαρμένο, αποκρουστικό και – ουπς – συναισθηματικό!» Variety

Πρεμιέρα: Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου 2018 στις 8.30 μμ

Χώρος Προσωρινών Εκθέσεων, Λεβέντειος Πινακοθήκη, Λευκωσία.

Παραστάσεις κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 8.30 μμ

Εισιτήρια €15 & €12 – www.tickethour.com.cy / ACS Courier / 77777040

www.alphasquare.com.cy | www.facebook.com/alphasquare

Χορηγοί: ΘΟΚ | Ελληνική Τράπεζα | Lanitis Bros | Intercollege | Vinologie

Χορηγοί Επικοινωνίας: Alpha Κύπρου | Ο Φιλελεύθερος – Φιλgood | AdBoard