Κωνσταντίνα Πάλλα

Από μικρή ήτανε με μια κιθάρα στο χέρι και τραγουδούσε ασταμάτητα. Αυτό έκανε τα παιδικά της χρόνια να είναι απλά…ένα υπέροχο τραγούδι. Συνέχισε με τη μουσική στη ζωή της μέχρι σήμερα και σίγουρα θα την ακούμε για πολύ καιρό!

Μίλησε μας λίγο για την παιδική σου ηλικία στα Τρίκαλα.

Είμαι πολύ τυχερή που μεγάλωσα σε μια πόλη που σου προσφέρει την ηρεμία και την ασφάλεια μιας μικρής πόλης, άλλα παράλληλα σου προσφέρει πολλές δυνατότητες. Στα Τρίκαλα ο κόσμος πηγαίνει στο θέατρο, στο σινεμά, ακούει πολύ μουσική και όλα αυτά δημιούργησαν ένα υψηλό πολιτιστικό επίπεδο από το οποίο επηρεάστηκα έντονα. Θυμάμαι πάντα τον εαυτό μου να τρέχω με μια κιθάρα στο χέρι και να τραγουδάω ασταμάτητα. Πολλές φορές πήγαινα στο ωδείο, χωρίς να έχω μάθημα, και καθόμουν με τις ώρες να ακούω μουσική ή να πειραματίζομαι με διάφορα μουσικά όργανα! Τα παιδικά μου χρόνια είναι ένα υπέροχο τραγούδι!

Πως πήρες την απόφαση να ασχοληθείς με τη μουσική;

Δεν χρειάστηκε να πάρω καμία απόφαση. Έτσι με θυμάμαι πάντα, με μουσική! Ήταν μονόδρομος για μένα, δε μπορώ να με φανταστώ διαφορετικά! Ευτυχώς η οικογένειά μου και οι καθηγητές μου στη μουσική με στήριξαν πολύ και τους ευχαριστώ.

Μίλησε μας για τις σπουδές σου όσον αφορά τη μουσική.

Έχω σπουδάσει και είμαι πτυχιούχος της κλασικής κιθάρας και στη θεωρεία της μουσικής είμαι πτυχιούχος στο επίπεδο της fuga. Αγαπώ την κλασική μουσική, είναι ένας απέραντος διαφορετικός κόσμος. Οι γνώσεις και τα συναισθήματα που μπορεί να προσφέρει είναι απίστευτα! Αυτό όμως είναι ένα κομμάτι πιο προσωπικό, έχω την ανάγκη του τραγουδιού για να εκφραστώ ολοκληρωτικά και πιο άμεσα.

Ταυτόχρονα έχεις κάνει και κάποιες άλλες σπουδές. Πως πήρες αυτή την απόφαση;

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Η συμβουλή των γονιών μου να σπουδάσω ταυτόχρονα με τη μουσική και κάτι διαφορετικό ήταν πολύ σωστή. Το Marketing είναι ένας πολύ ενδιαφέρον και δημιουργικός κλάδος και έτσι δεν δυσκολεύτηκα να πάρω την απόφαση να το προσπαθήσω. Αποκόμισα σημαντικές εμπειρίες από το πανεπιστήμιο όμως πολύ σύντομα κατάλαβα ότι δεν θα ήμουν ευτυχισμένη ασκώντας το επάγγελμα του Marketeer.

Εκτός από τις εμφανίσεις σου κάνεις και κάτι άλλο;

Εκτός από το να γράφω τραγούδια, διδάσκω μουσική σε ωδεία. Η διδασκαλία είναι η άλλη μου μεγάλη αγάπη. Είναι τεράστια ευθύνη φυσικά αλλά και μεγάλη πρόκληση να συστήσεις ένα παιδί στον κόσμο της μουσικής. Η μουσική δεν είναι μόνο νότες, είναι ψυχή και συναίσθημα, γι’ αυτό πιστεύω πως είναι εξαιρετικά σημαντικό του επάγγελμα του καθηγητή της μουσικής.

Έχεις κάνει διάφορες συνεργασίες. Μπορείς να αναφέρεις μερικές;

Είχα τη χαρά να συνεργαστώ αρχικά με τον Κώστα Λειβαδά, έναν άνθρωπο που θαυμάζω πολύ σαν τραγουδοποιό και από κάθε συνεργασία μας έχω να θυμάμαι πόσο απλόχερα δυτικός είναι. Στη συνέχεια συνεργάστηκα με τον νέο ,αλλά εξαιρετικό συνθέτη Χάρη Γκατζοφλιά ο οποίος μου χάρισε την πρώτη μου δισκογραφική εμπειρία με το «Παλτό», το πρώτο τραγούδι που ηχογράφησα. Έπειτα στο δρόμο μου ήρθε ο μοναδικός Πάνος Μουζουράκης στον οποίο χρωστάω ένα μεγάλο ευχαριστώ που είναι διακριτικά δίπλα μου σε κάθε βήμα.

Έχεις κυκλοφορήσει τώρα το πρώτο σου τραγούδι. Δώσε μας κάποιες λεπτομέρειες.

Το πρώτο μου τραγούδι έχει τίτλο «Αν δεν ήσουν εδώ» και αναφέρεται στο ποσό σημαντικό είναι τα πράγματα να γίνονται στο σωστό χρόνο με τους σωστούς ανθρώπους. Μιλάει δηλαδή για το «αν ήταν αλλιώς» πόσο πιο «λίγο» θα ήταν όλα. Και επειδή πιστεύω, πως κυκλοφόρησε τη στιγμή που ακριβώς που έπρεπε, επιλέξαμε να είναι αυτό το τραγούδι με το οποίο θα συστηθώ στον κόσμο.

Πότε να περιμένουμε την πρώτη σου δισκογραφική δουλειά; Δώσε μας κάποιες λεπτομέρειες.

Ο πρώτος μου δίσκος είναι σχεδόν έτοιμος και θα κυκλοφορήσει πολύ σύντομα από τη Minos-EMI Universal. Θα περιέχει εννέα δικά μου κομμάτια ,με αρκετά έντονο το λαϊκό και το παραδοσιακό στοιχείο, ενορχηστρωμένο όμως στο σήμερα και φυσικά μέσα από τον δικό μου τρόπο ερμηνείας.

Τα μουσικά σου ακούσματα; Ποια είναι τα είδωλα σου;

Μουσικά είδωλα έχω πολλά. Από την Δανάη μέχρι τη Lara Fabian και από τον Βαμβακάρη μέχρι τον Θανάση Παπακωνσταντίνου. Η μουσική είναι ατέλειωτη και κάθε μέρα μαθαίνω, κάθε μέρα ενθουσιάζομαι με κάτι καινούριο σαν να ακούω για πρώτη φορά μουσική. Σίγουρα έχω μια αδυναμία στο λαϊκό τραγούδι, έχει μια αμεσότητα και μια αλήθεια που με τσακίζει. Άλλωστε λαϊκά ήταν τα πρώτα μου ακούσματα σαν παιδί. Αφήνομαι όμως στην καλή μουσική από όποιον χώρο και αν προέρχεται.

Πέραν από τη μουσική τι άλλο σε γεμίζει;

Έχω μεγάλη ανάγκη να ταξιδεύω. Είτε κυριολεκτικά, είτε μεταφορικά. Οπότε με γεμίζουν πολύ τα ταξίδια, το θέατρο, ο κινηματογράφος και το διάβασμα.

Ποια η άποψη σου για το μουσικό χώρο της Ελλάδας;

Πιστεύω πως σε μια εποχή οικονομικής κρίσης, δε θα μπορούσε να μην υπάρχει και καλλιτεχνική κρίση . Ο καλλιτεχνικός χώρος όμως είναι εκείνος που ανακάμπτει πρώτος και οφείλει άλλωστε να το κάνει. Έχουμε πολύ πλούσια ιστορία και παράδοση, οπότε έχουμε κάθε εφόδιο για δημιουργήσουμε εξαιρετική μουσική. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν σπουδαία συγκροτήματα, σπουδαίοι τραγουδιστές και δημιουργοί και χαίρομαι ιδιαίτερα που ο κόσμος αρχίζει και τους ανακαλύπτει.

Ποια τα μελλοντικά σου σχέδια;

Θέλω πολύ να δημιουργήσω νέα τραγούδια και να τα προσφέρω στον κόσμο, όμως πρώτα από όλα θέλω να ταξιδέψω πολύ με τα τραγούδια που θα κυκλοφορήσουν σύντομα. Ήδη έχουμε ξεκινήσει εμφανίσεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και ανυπομονώ για τη συνέχεια!

Μίλησε μας λίγο για τις επόμενες εμφανίσεις σου.

Στις 30 Νοεμβρίου θα παρουσιάσουμε για πρώτη φορά στη μουσική σκηνή Σφίγγα τα τραγούδια του επερχόμενου δίσκου μου μέσα σε ένα πρόγραμμα με αγαπημένα έντεχνα και λαϊκά κομμάτια. Κάθε βδομάδα ετοιμάζουμε διάφορες εμφανίσεις, κυρίως στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, για τις οποίες μπορεί να ενημερωθεί κάποιος μέσα από τα social media.