Χρίστος Θεοδώρου

Με το Χρίστο γνωριστήκαμε πριν κάποια χρόνια! Όποτε είχα τη χαρά να συνεργαστώ μαζί του με εντυπωσίαζε με τον επαγγελματισμό του αλλά και τη θετικότητα του! Πάντα καταφέρνει να με συγκινήσει με τη φωνή του! Τον θαυμάζω γιατί έμαθε στα δύσκολα να προχωράει ακάθεκτος κάνοντας όνειρα. Καιρός να σας τον γνωρίσω!!

Μίλησε μας λιγο για την παιδική σου ηλικία.

Δύσκολα χρόνια μέσα σε μια πολύ μεγάλη αλλά και αγαπημένη οικογένεια. Κάθε μέρα και μια δοκιμασία, αλλά πάντα είχα δύο πολύ δυνατούς ανθρώπους δίπλα μου για να με μάθουν να μην τα βάζω κάτω. Τη μητέρα και τον πατέρα μου. Μεγάλωσα μαζί με τα αδέρφια μου και πάντα ότι δουλειά και να τρέχαμε περιστοιχιζόταν από μουσική και αρκετή φαντασία.

theodorou3Ποιες ήταν οι πρώτες σου εμπειρίες σχετικά με τη μουσική;

Από πολύ μικρή ηλικία, ήμουν πολύ προσετικός στο να ακούω. Κοιμόμουνα και ξυπνούσα πάντε με μουσική. Άρχισα να παίζω μουσική ως DJ και να τραγουδώ από πολύ νεαρή ηλικία, μιας και με αυτό μπορούσα πραγματικά να βοηθήσω και εγώ την οικογένεια μου στο επαγγελματικό κομμάτι. Έτσι ήρθα ακόμα πιο κοντά από ποτέ στη μουσική!

Πότε ξεκίνησες να δημιουργείς τα δικά σου τραγούδια;

Άρχισα να κλέβω στίχους από τα ντουλάπια της αδερφής μου από το γυμνάσιο. Είχα μεγάλη αγάπη στο να βάζω μουσική σε αυτά που λέει και αισθάνεται, μιας και θεωρώ ότι είναι μοναδική στον τρόπο που γράφει. Τα τελευταία 10 χρόνια γράφω και δικούς μου στίχους, σε ελληνικό και ξένο στίχο κυρίως.

Έχεις συνεργαστεί με μεγάλα όνοματα στο χώρο της μουσικής. Μπορείς να αναφέρεις μερικά;

Η αλήθεια είναι πως έχω συνεργαστεί με τα περισσότερα ονόματα της ελληνικής δισκογραφίας και νιώθω πολύ τυχερός γι’ αυτό. Έχω συνεργαστεί με Στέφανο Κορκολή, Μιλτιάδη Πασχαλίδη, Διονύση Τσακνή, Φίλιππο Πλιάτσικα, ΜΠΛΕ, Locomondo, Πάνο Μουζουράκη, Λεωνίδα Μπαλάφα και άλλους πολλούς.

Πως ήτανε η εμπειρία σου κατά τη συμμετοχή σου στο Ελληνικό VOICE;

Η εμπειρία μου στο VOICE ήταν κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Αυτή όλη η ενέργεια, το βάρος στο ότι σε παρακολουθούνε μαζικά εκατομμύρια κόσμου κτυπούσε την αδρελαλίνη στα ύψη και αυτό με έκανε ακόμα πιο αυστηρό και πιο απαιτητικό με τον εαυτό μου. Γι’ αυτό άλλοστε και πήγα, έτυχε να είμαι κριτής και εγώ παράλληλα σε άλλα talent shows στη Κύπρο και ήθελα να έχω και αυτή την εμπειρία. Στο να είσαι από την άλλη πλευρά, να σε κρίνουν και να πρέπει να διαχειριστείς όχι μόνο τις φωνητικές σου δυνατότητες αλλά και όλα τα άλλα που τρέχουν μέσα στο μυαλό σου. Όλες αυτές τις μικρές σκέψεις, τις φοβίες, τον ενθουσιασμό, το φόβο. Ήθελα να δω πως είναι αυτό το αίσθημα. Το πιο σημαντικό ήταν πως όλοι στην παραγωγή, από τους κριτές, δημοσιογράφους, μουσικούς, cameramen κλπ, όλοι ήταν πολύ ευγενικοί και σεβόντουσαν την ευαισθησία όλων των παιδιών που διαγωνιζόμασταν.

theodorou1Μίλησε μας για τη ζωή σου μετά το VOICE.

Όταν πρωτοπήγα Αθήνα για να ζήσω, την ένιωθα τεράστια και τους ανθρώπους πολύ ξένους. Μετά το VOICE αίσθάνομαι πως είμαι στο σπίτι μου, τα οικεία χαμόγελα και η αγάπη του κόσμου όταν βγαίνω έξω από το σπίτι με κάνουν να αισθάνομαι πως είμαι στην Κύπρο, πως είμαι στη γειτονιά μου και βλέπω παντού φίλους και γνωστούς. Η μόνη διαφορά είναι πως εδώ είναι Ελλάδα και ο κόσμος πολύ περισσότερος.

Τα μουσικά σου ακούσματα; Ποια είναι τα είδωλα σου;

Άκουγα χρόνια από πολύ νεαρή ηλικία Κώστα Χατζή και Michael Bolton κυρίως. Ελληνικά και ξένα. Νομίζω πως γενικότερα έχω αγαπήσει όλους τους καλλιτέχνες της ελληνικής και ξένης μουσικής. Γιατί όλοι έχουν να δώσουν το δικό τους ξεχωριστό στίγμα. Από όλους είχα πάντα κάτι να ‘κλέψω’, κάτι να μάθω, κάτι να με συγκινήσει, να με ξυπνήσει, να με κατεβάσει και να με ανεβάσει.

Πέραν από τη μουσική τι άλλο σε γεμίζει;

Πέραν από τη μουσική, με γεμίζει το να είμαι μέσα σε κόσμο, έστω και σαν ξένος, σαν θεατής. Να βλέπω τους ανθρώπους, να προσέχω τις λεπτομέρειες, στις εκφράσεις τους, στις κινήσεις και στο τρόπο συμπεριφοράς. Νιώθω πως είναι τρομαχτικά όμορφο το πόσο διαφορετικοί και πόσο ίδιοι είμαστε όλοι. Με γεμίζει να είμαι με την οικογένεια μου και να μπορώ να δουλεύω με τους ανθρώπους που αγαπάω γενικότερα. Με γεμίζει να ζω έντονα σε γρήγορους ρυθμούς.

Ποια είναι τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του χαρακτήρα σου;

Έμαθα να μην φοβάμαι τίποτα και να βλέπω πάντα μισογεμάτο το ποτήρι…Έμαθα πως ακόμα και ο φόβος, μπορεί να δουλεύει υπέρ μας, φτάνει να τον αντιμετωπίσουμε σωστά και να τον χειριστούμε από άλλη οπτική γωνία. Χωρίς συναίσθημα δεν κάνω ποτέ τίποτα, μόνο αυτό που με κάνει να πορώνομαι και αυτό είναι το μυστικό σε καθετί που κάνουμε. Να ακούμε την ψυχή μας και να έχουμε καλό ένστικτο. Έμαθα να είμαι πολύ προσεκτικός με τη λεπτομέρεια και να κάνω κάτι μόνο αν μπορώ να το κάνω καλά, αλλιώς να το δίνω σε ανθρώπους που μπορούν να το κάνουν καλύτερα από μένα. Είναι σημαντικό να δουλεύεις καλά σαν μονάδα, αλλά είναι και εξίσου σημαντικό να μπορείς να δουλεύεις και ομαδικά. Φτάνει να έχεις το ταλέντο να επιλέγεις με ποιούς συνεργάζεσαι και ειδικά με ποιούς όχι.  Αρνητικά είναι το ότι είμαι πολύ ευσυνείδητος. Έμαθα να δίνω ευκαιρία στους ανθρώπους και αυτό πολλές φορές έχει ως αποτέλεσμα να χάνουμε χρόνο. Ο χρόνος είναι ότι πολυτιμότερο έχουμε, αφού σε κάποια φάση τελειώνει. Είμαι έντονος και ποτέ δεν αναπαύομαι και αυτό καμμιά φορά μπορεί να είναι κουραστικό ακόμα και για μένα τον ίδιο. Παρασύρομαι στο ρυθμό και ξεχνάω να σταματήσω.

Αν γύριζες το χρόνο πίσω τι θα άλλαζες στα επαγγελματικά ή προσωπικά σου;

Θεωρώ πως δεν θα άλλαζα ούτε και ένα κόμμα, ούτε μια τελία. Μόνο κάποιες κακές στιγμές που στοίχισαν, ανθρώπους που έφυγαν μέσα στο χρόνο και αυτό δεν αλλάζει…αλλάζουμε μόνο εμείς.

Που μπορούν να σε απολαύσουν οι θαυμαστές σου;

Ετοιμάζω το σχήμα μου για τη νέα σαιζόν. Από χειμώνα θα παίζω σε σκηνές της Αθήνας με τραγούδια που αγαπάω και με τραγούδια που έχω γράψει. Ετοιμάζω επίσης μια ολοκληρωμένη δουλειά με 12 τραγούδια. Ελπίζω μέχρι τον Οκτώβρη το αργότερο να είμαστε έτοιμοι. Σε αυτή τη δουλεία θέλω να πω ότι θα έχω στίχους και μουσική από μεγάλους καλλιτέχνες που σέβομαι και αγαπάω ιδιαίτερα. Με τιμά που θα συμμετέχουν στην πρώτη μου ολοκληρωμένη δουλειά.

Ακολουθήστε το Χρίστο στη σελίδα του στο facebook:

https://www.facebook.com/ChristosThe/

Πιο κάτω ένα δείγμα από τις εμφανίσεις του στο VOICE: