Σαλίνα

Είναι νέα, γοητευτική, εργατική, ψαγμένη και ταλαντούχα! Γνωριστήκαμε στη διάρκεια συνεργασίας μας πριν πολύ καιρό. Παρακολουθούσα την μέχρι τότε πορεία της και κατά τη διάρκεια της συνεργασίας μας επιβεβαιώθηκε η άποψη μου για το ταλέντο, την εργατικότητα και τη θετικότητα της!  Σας την παρουσιάζω!

Salina4Πως ήταν η παιδική σου ηλικία;

Γεννήθηκα στο Λονδίνο αλλά μεγάλωσα στην Κύπρο. Ήμουν τυχερή γιατί μεγάλωσα σ’ ένα περιβάλλον, που μου καλλιέργησε από νωρίς την αγάπη μου για τις τέχνες. Με προτροπή της μητέρας μου έκανα μουσική (πιάνο), θέατρο και μπαλέτο από πολύ μικρή

Έχεις σπουδάσει Θεατρολογία και Υποκριτική. Μίλησε μας λίγο για τις σπουδές σου.

Σπούδασα στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος Υποκριτική με υποτροφία του ΘΟΚ και παράλληλα θεατρολογία στο Πανεπιστήμιο στην Αθήνα. Μετά έφυγα για ένα διαστημα στο Los Angeles όπου έκανα σεμινάρια υποκριτικής κινηματογράφου.

Πως και γιατί αποφάσισες να αφήσεις πίσω την ηθοποιία;

Με κέρδισε η μουσική. Και με καλύπτει απόλυτα. Νιώθω όμως ότι δεν άφησα ακριβώς την ηθοποιία, απλά την συναντώ μέσα στη μουσική… Έχουν γίνει τα τραγούδια μου τα θεατρικά κείμενα και τα live οι παραστάσεις… Α και τα βίντεο κλιπ οι ταινίες… Απλά άλλαξε μορφή…

Πότε εκδηλώθηκε η αγάπη σου για τη μουσική;

Από πάντα υπήρχε. Γι’ αυτό και ως ηθοποιός έκανα μιούζικαλ προσπαθώντας να τα συνδιάσω όλα.

Έχεις συνεργαστεί με αρκετούς τραγουδιστές για ντουέτα. Μίλησε μας γι’ αυτές τις συνεργασίες.

Έχω συνεργαστεί δισκογραφικά αλλά και στη σκηνή με το Γιάννη Κότσιρα στο ‘Καινούργιο σου όπλο’ και στο ‘Πάλι θα στη δώσω την καρδιά’, με τον Γιώργο Καραδήμο στο ‘Θα ‘ρθει ξανα’, με την Ευριδίκη στις ‘Διαφορές’, με τον Χρήστο Δάντη στο ‘Όπως θέλω εγώ’ και τους C real στο ‘Tίποτ’ άλλο μη λες’.

Αρκετοί γνωστοί συνθέτες και στιχουργοί έχουν γράψουν τραγούδια για σένα. Μπορείς να αναφέρεις τους πιο σημαντικούς;

Ο Αντώνης Μιτζέλος, ο Νίκος Μωραίτης, ο Στέφανος Κορκολής, ο Μάνος Ξυδούς, ο Δημήτρης Κοργιαλάς, η Sunny Μπαλτζή , ο Γιώργος Παπαδόπουλος κ.α.

Ποιες συνεργασίες ήταν σταθμός στην πορεία σου;

Κάθε συνεργασία ήταν σημαντική και σταθμός στην μέχρι τώρα καριέρα μου. Δεν ξεχωρίζω κάποια…απλά κάθε φορά η πιο πρόσφατη είναι και η πιο έντονη

Ένα τραγούδι σου υπήρξε και soundtrack για μια κυπριακή σειρά. Πως προέκυψε αυτή η συνεργασία;

Το ‘Λύκε-λύκε είσαι εδώ’, για την σειρά του Γιώργου Τσιάκκα. Μου ζήτησαν να κάνω το ντέμο, άρεσε και κάπως έτσι. Ηταν ένα πολύ ιδιαίτερο και θεατρικό κομμάτι που το ξεχώρισε κι ο κόσμος.

Έχεις ήδη δύο προσωπικούς δίσκους στο ενεργητικό σου. Μίλησε μας λίγο γι’ αυτούς.

Ο πρώτος δίσκος ήταν το ‘Πονάει η αγάπη’, το τραγούδι με το οποίο συστήθηκα στον κόσμο και ήταν γενικά σε ποπ-ροκ ύφος.  Ο δεύτερος ‘Το καινούργιο σου όπλο’ ήταν με παραγωγό το Γιάννη Κότσιρα και το Δημήτρη Χωριανόπουλο, που ήταν παραγωγός μου και στον πρώτο με περισσότερες μπαλάντες και λίγο πιο σκοτεινό ύφος σε κάποια απ’ τα κομμάτια. Ειδικά το ομώνυμο τραγούδι ήταν μια διαδήλωση με πολιτικοκοινωνικά μηνύματα.

Συμμετείχες και σαν coach στο κυπριακό Dansing. Μίλησε μας γι’ αυτή την εμπειρία. Πίστεύεις ότι είναι κάτι που βοήθησε στην πορεία σου;

Ήταν πολύ ωράια εμπειρία γιατί εκτός από το τραγούδι ξεδίπλωσα και το υποκριτικό και σκηνοθετικό μου ταλέντο, αφού κάθε βδομάδα έστεινα το κάθε τραγούδι αντιμετωπίζοντας το σαν ένα εργο τέχνης, όπως έλεγε κι ο Νίκος Μουρατίδης. Για μένα ήταν πιο πολύ ένα show παρά ένας διαγωνισμός, αφού τα σχόλια και οι κριτικές ήταν κέθε βδομάδα διθυραμβικές. Η δύναμη της τηλεόρασης είναι πολύ μεγάλη. Σε μαθαίνει ο κόσμος αμέσως. Οπότε σίγουρα μου έκανε καλό. Αλλά απ’ την άλλη έχω κάνει πολύ πιο ουσιαστικά πράγματα και συνεργασίες και πριν και συνεχίζω.

Salina2Ζεις και εργάζεσαι στην Αθήνα. Ποιος ο λόγος;

Οι επιλογές είναι πολύ περισσότερες από την Κύπρο. Κάνω κάποιες εμφανίσεις επιλεκτικά και στην Κύπρο αλλά η Αθήνα είναι η πηγή. Επίσης ετοιμαζω τον καινούργιο μου δίσκο στην Αθήνα και κάποια άλλα πράγματα που θα είμαι έτοιμη να ανακοινώσω σύντομα.

Ποιο είναι το πιο αγαπημένο τραγούδι που έχεις ερμηνεύσει;

Αγαπώ πολύ το ‘Ιn pain’ που είναι στα Αγγλικά και πολύς κόσμος το ξέρει και θεωρεί οτι είναι ξένο κομμάτι, ξένη παραγωγή.

Ποια η γνώμη σου για την προβολή και την έκθεση των καλλιτεχνών;

Όλα πρέπει να γίνονται με μέτρο.

Ποια η άποψη σου για το μουσικό χώρος της Ελλάδας;

Υπάρχει μια άνθιση και στις μικρότερες σκηνές. Όπου παίζουν πιο εναλλακτικά σχήματα. Το ροκ, το swing έχουν βρει το χώρο του στα μουσικά δρώμενα της χώρας.

Με τι ασχολείσαι στον ελεύθερο σου χρόνο;

Φτιάχνω μουσικά κοσμήματα, από χορδές κιθάρας κι άλλα εξαρτήματα

Ποια είναι τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του χαρακτήρα σου;

Είμαι τελειομανής και αυστηρή, τόσο με τους άλλους όσο και μ’ εμένα. Είναι και το δυνατό και το αδύνατο μου σημείο μαζί…

Ποια τα μελλοντικά σου σχέδια;

Δίσκος, λάιβ, ένα ντουέτο μ’ ένα καλλιτέχνη που περίμενα πως και πως και κάποιες άλλες εκπλήξεις. Σύντομα!

Salina3