Θανάσης Δρακόπουλος

Γνωριστήκαμε πριν αρκετό καιρό όταν δουλέψαμε μαζί σε μια θεατρική παραγωγή.  Με κέρδισε αμέσως με το στύλ του, την ευγένεια του και το ιδιαίτερο χιούμορ του.  Σίγουρα θα ήθελα πολύ οι επαγγελματικοί μας δρόμοι να ξανασυναντηθούν. Σας τον συστήνω!

drakopoulos1Πως ήταν η παιδική σου ηλικία;

Μια παιδική ηλικία γεμάτη αγάπη και θαλπωρή, όπου θα ζήλευε ο καθένας. Είμαι ευλογημένος και προστατευμένος από την αγάπη που έχω πάρει.

Η αγάπη σου για την υποκριτική πότε ξεκίνησε;

Δεν μου άρεσε καθόλου το θέατρο, με τρόμαζε και εκεί που πήγαινα να δώσω για γυμναστική ακαδημία, όλα άλλαξαν και έδωσα σε δραματική σχολή. Στο Λύκειο ανατράπηκαν όλα.

Μίλησε μας λίγο για τις σπουδές σου.

Ήμουν κολλημένος με το στίβο, όπου έκανα 110 μέτρα εμπόδια. Μετά την αλλαγή κατεύθυνσης, σπόυδασα σε δύο δραματικές σχολές. Ξεκίνησα από τη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών και πήρα πτυχίο από την Ανώτερη Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου, ενώ παράλληλα έκανα κλασσικό τραγούδι.

Τι σε έφερε στην Κύπρο την οποία έχεις κάνει μόνιμο τόπο διαμονής σου;

Η απέχθειά μου προς την Αθήνα. Ήθελα να φύγω και έτσι πέρασα από μία ακρόαση, όπου γινόταν για το θέατρο Σκάλα της Λάρνακας. Ήρθα με συμβόλαιο τριών μηνών, αλλά με το που πάτησα το πόδι μου στην Κύπρο ήξερα ότι θα μείνω.

Έχεις πρωταγωνιστεί σε πάρα πολλές θεατρικές παραγωγές. Μίλησε μας λίγο για τις πιο σημαντικές.

Είναι αλήθεια ότι είναι πάρα πολλές και σημαντικές παραγωγές, όπου είχα και μικρούς και μεγάλους ρόλους. Σημαντικές στιγμές: «Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού» σε σκηνοθεσία Γιάννη Βόγλη από το θέατρο Σκάλα. «Η δίκη» του Κάφκα, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κιμούλη από το θέατρο Αθηνών. «Η Διαβολιάδα» σκηνοθεσία Αθηνάς Κάσιου. «Hurly Burly» σκηνοθεσία Αλίκης Κνούτσεν από τον ΘΟΚ. Και η πιο πρόσφατη «Μαντάμ Σουσού» σκηνοθεσία Ανδρέας Αραούζος. Είχα την τύχη να είμαι χρόνια στον ΘΟΚ και έτσι κατάφερα να βρεθώ έξι φορές Επίδαυρο.

Θα έλεγες ότι είσαι ταγμένος στο θέατρο;

Με τρομάζει αυτή η ερώτηση. Τα πάντα κυλούν, η ζωή σε οδηγεί και σε τοποθετεί. Αν είναι το θέατρο αυτό…κανένα πρόβλημα.

Σε έχουμε παρακολουθήσει και σε αρκετές παραγωγές στη μικρή ονόνη σε έκτακτες συμμετοχές. Μίλησε μας λίγο για τις πιο σημαντικές.

Το παιδικό πρόγραμμα που έκανα για χρόνια στο ΡΙΚ το οποίο με κυνηγάει λίγο σαν φάντασμα, επειδή με έχουν ταυτίσει με αυτό και λόγω των επαναλήψεων είναι σαν να μην έχω σταματήσει ποτέ. Και ο πιο πρόσφατος ρόλος στο «Δαχτυλίδι της φωτιάς» σε ένα ρόλο κακού, όπου μου βγήκε το όνομα και παραλίγο να φάω ξύλο από τηλεθεατές.

Θα ήθελες να σου δωθεί η ευκαιρία και με κάποιο μεγαλύτερο ρόλο;

Εάν πω όχι θα ήταν ψέματα δεν νομίζεις;

Έχεις κάνει και κινηματογράφο;

Έχω κάνει αρκετές ταινίες μικρού μήκους, με πιο σημαντικές το «Island» της Ιωαννίδου και το «Up and down» του Κουκουμά. Πέντε ταινίες μεγάλου μήκους, με πιο πρόσφατη το «Boy on the bridge» του Πέτρου Χαραλάμπους, με ένα ρόλο ιδιαίτερο που αγάπησα πολύ. Η ταινία θα βγει την άνοιξη στις αίθουσες.

drakopoulos2Συμμετέχεις τώρα στη θεατρική παράσταση ‘Λεωφορείο ο Πόθος’ σε ένα ρόλο έκπληξη. Μίλησε μας λίγο γι’ αυτό.

Εκπληκτική παράσταση, εξαιρετικές ερμηνείες! Ευτυχώς που είπα ΝΑΙ στο ρόλο! Στη σκηνοθεσία της Αλίκης Κνούτσεν, δεν θα έλεγα ποτέ όχι. Αν και κάποιοι καλοθελητές «συνάδελφοι» με κατέκριναν επειδή δέχτηκα ένα τόσο μικρό ρόλο. Χαχαχαχα εδώ γελάμε και τους αγνοώ!

Προτιμάς τους κωμικούς ή δραματικούς ρόλους; Τι σου βγαίνει πιο εύκολα;

Προτιμώ ρόλους γενικά. Ούτε ο κωμικός, ούτε ο δραματικός βγαίνει εύκολα. Όλοι οι ρόλοι έχουν δυσκολίες και ευκολίες.

Υπάρχει κάποιος ρόλος που σε έχει στιγματίσει;

Η παράσταση «Λίγο ακόμα» του ΘΟΚ. Έπαθα ρίξη συνδέσμου επί σκηνής, σταμάτησε η παράσταση και με πήραν σηκωτό. Είναι κάτι που θα το θυμάμαι μιας και έμεινε ο τραυματισμός και με ενοχλεί πότε πότε.

Με τι ασχολείσαι στον ελεύθερο σου χρόνο;

Με γυμναστική, βόλτες και τα διαβάσματά μου. Εννοείται βιβλία εκτός θεάτρου.

 Τι σου δίνει χαρά και τι σε ανησυχεί στην καθημερινότητα σου;

Μου δίνει χαρά όποτε εστιάζω στο τώρα και ανησυχώ για το μέλλον. Μια σκέψη όπου δύσκολα αποχωρίζομαι.

 Ποιά είναι τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του χαρακήρα σου;

Ενθουσιάζομαι εύκολα, απογοητεύομαι εύκολα. Οι διαθέσεις μου ανεβοκατεβαίνουν.

Ποια τα μελλοντικά σου σχέδια;

Δεν απαντώ σε αυτή την ερώτηση, ήδη αγχώθηκα. Μπορώ όμως να σου πω ότι για το επόμενο λεπτό θα πιούμε καφέ.