Κώστας Αγέρης

Τον πρωτοείδα στο Ελληνικό VOICE και με εντυπωσίασε από την πρώτη στιγμή με τη φωνή του και με το γεγονός ότι ‘τόλμησε’ να κάνει την προσπάθεια εισδοχής του στο Talent Show με ένα τραγούδι του τόπου του. Η γνωριμία μας ήρθε αμέσως μετά τη νίκη του στα γυρίσματα του video-clip του τραγουδιού με το οποίο τελείωσε η πορεία ‘VOICE’, με τη νίκη φυσικά! Με κέρδισε από την πρώτη στιγμή με την ευγένεια του, τους τρόπους του αλλά και με την όρεξη του να κάνει όμορφα πράγματα. Πατά γερά στη γη…αυτό είναι σίγουρο…το ταλέντο του είναι αστείρευτο και προχωρά μπροστά με σταθερά βήματα!

Γεννημένος στην όμορφη Κοζάνη, μίλησε μας λίγο για την παιδική σου ηλικία.

Έχω όμορφες αναμνήσεις από τα παιδικά μου χρόνια, ωραίες οικογενειακές στιγμές, αγαπημένοι φίλοι και πολύ μουσική.

Σε μια οικογένεια με μουσική παράδοση, ποιες ήταν οι πρώτες σου εμπειρίες;

Η μουσική υπάρχει στην ζωή μου από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου. Ο πατέρας μου και οι παππούδες μου φρόντιζαν πάντα να μου τραγουδούν, μου έχουν πει ότι από την βρεφική μου ηλικία με έπαιρναν στην αγκαλιά τους και μου τραγουδούσαν ποντιακά μοιρολόγια και εγώ έκλαιγα, ήθελα μονό εύθυμα τραγούδια.

Πότε πρωτοπήρες στα χέρια σου τη λύρα;

Αυτό δεν το θυμάμαι, άλλα έχω φωτογραφίες που η λύρα είναι μεγαλύτερη από εμένα.

Η επιλογή του να κατευθυνθείς προς Μουσικό Σχολείο ήτανε δική σου ή της οικογένειας σου;

Αρχικά ήταν μια ιδέα του διευθυντή μου στο δημοτικό ο οποίος έλεγε ότι πρέπει να εξελίξω το ταλέντο μου στην μουσική , η ιδέα αυτή άρεσε και σε εμένα και στην οικογένεια μου.

Σε μικρή ηλικία συμμετείχες σε διάφορους μουσικούς διαγωνισμούς. Ποιες οι εμπειρίες σου;

Θυμάμαι στο γυμνάσιο και λύκειο μαζί με τους κολλητούς μου φίλους περιμέναμε κάθε φόρα το τέλος της σχολικής χρονιάς για να λάβουμε μέρος στους Πανελληνίους Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες. Κάπως έτσι λοιπόν σήμερα υπάρχει ένα ράφι στο σπίτι γεμάτο με Πανελλήνιες και Τοπικές διακρίσεις, άλλες στο τραγούδι, άλλες σε κάποιο από τα παραδοσιακά όργανα που παίζω και άλλες σε κάποιο μουσικό σύνολο που συμμετείχα.

Μίλησε μας λίγο για τις σπουδές σου.ageris1

Πάντα ήθελα να μαθαίνω να μπορώ να κάνω πράγματα που μου αρέσουν, κάπως έτσι πήγα και στο μουσικό σχολειό για να μάθω να τραγουδάω και να παίζω αρκετά μουσικά όργανα, στην συνέχεια ήθελα να ολοκληρώσω τις σπουδές μου στην Βυζαντινή μουσική περνώντας το πτυχίο και το Δίπλωμα, αργότερα όμως με κέρδισε το κομμάτι της Ενορχήστρωσης και της Ηχοληψίας.

Με ποιους ερμηνευτές και δημιουργούς έχεις δουλέψει;

Νιώθω πολύ τυχερός που συνεργάστηκα με πολλούς καταξιωμένους Καλλιτέχνες χρησιμοποιώντας όλες τις μουσικές μου ιδιότητες, μερικοί από αυτούς είναι οι: Δ. Μητροπάνος , Γ. Νταλάρας , Α. Βαρδής, Α. Ρέμος, Σ. Κραουνάκης , Β. Καρράς , Γ. Μαργαρίτης , Ν. Μακρόπουλος , Ν. Οικονομόπουλος κ.α

Τα μουσικά σου ακούσματα; Ποια είναι τα είδωλα σου;

Παραδοσιακή και γενικότερα Ανατολίτικη μουσική και Παλιό κλασικό λαϊκό τραγούδι, Ερμηνευτές που πάντα άγγιζαν την ψυχή μου είναι οι Στέλιος Καζαντζίδης και Αντώνης Βαρδής.

Μίλησέ μας για τη δισκογραφική σου δουλειά.

Είμαστε στα σκαριά της πρώτης μου προσωπικής δισκογραφικής δουλειάς και είμαι πολύ χαρούμενος γι” αυτό. Το αποτέλεσμα θα με εκφράζει απόλυτα και θα είναι σύγχρονο λαϊκό τραγούδι επηρεασμένο από την Ελληνική Παραδοσιακή μουσική.

Πώς ήτανε η εμπειρία σου κατά τη συμμετοχή σου στο Ελληνικό VOICE;

Ήταν ένα όνειρο, δεν περίμενα ότι μπορώ να κερδίσω, το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι ευχαριστώ τον κόσμο που μου χάρισε όλη αυτή την υπέροχη εμπειρία.

Μίλησε μας για τη ζωή σου μετά το VOICE.

Το σημαντικότερο για εμένα είναι ότι άλλαξε ουσιαστικά η επαγγελματική μου ζωή και ότι πλέον μπορώ να μοιράζομαι τις μουσικές μου ανησυχίες με περισσότερο κόσμο, κάποια από τα όνειρα μου έγιναν πραγματικότητα και όλο αυτό με κάνει να νιώθω ότι θέλω να δώσω πολλά περισσότερα στον κόσμο της μουσικής.

Γνωρίζουμε ό,τι για τα γυρίσματα του τελευταίου video-clip σου «Πως το “παθα αυτό» έχεις συνεργαστεί με μια κυπριακή εταιρεία. Πες μας λίγα γι’ αυτό το clip.

Το πρώτο μου βιντεοκλίπ γυρίστηκε μέσα σε ένα κλίμα διασκέδασης και ζωντάνιας με όλους τους συνεργάτες να προσπαθούν για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Πέραν από τη μουσική τι άλλο σε γεμίζει;

Η καλή παρέα με φίλους.

Ποια είναι τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του χαρακτήρα σου;

Το δυνατό μου σημείο είναι η επιμονή. Το αδύναμο είναι ο πόνος από την αχαριστία.

Ποια η άποψη σου για το μουσικό χώρος της Ελλάδας;

Πάντοτε θεωρούσα ότι είναι ένας δύσκολος χώρος που συνεχώς εξελίσσεται λόγο της εποχής, κάτι που τον κάνει ακόμα δυσκολότερο.

Αν γύριζες το χρόνο πίσω τι θα άλλαζες στα επαγγελματικά ή προσωπικά σου;

Δεν θα άλλαζα τίποτα, ακόμα και οι άσχημες στιγμές μου έδωσαν δύναμη και εμπειρία.

Πού μπορούν να σε απολαύσουν οι θαυμαστές σου;

Εμφανίζομαι στο Club 22 με τον Πάνο Κιάμο, το πρόγραμμα είναι πιο διασκεδαστικό από ποτέ και περνάμε υπέροχα.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Προς το παρόν η ολοκλήρωση του επόμενου τραγουδιού μου και στην συνέχεια το ολοκληρωμένο album.

 

Ακούστε εδώ το τραγούδι με το οποίο εξασφάλισε ο Κώστας την είσοδο του στο VOICE.