Μαρία Μιχαήλ

Όταν συνομιλείς μαζί της εισπράττεις μια γλυκύτητα και μια ηρεμία.  Είναι όμορφη και ταλαντούχα, αλλά πατά γερά στη γη!  Αυτές τις μέρες μας αποκαλύπτει ακόμη ένα κρυμμένο ταλέντο της! 

Ποιες οι αναμνήσεις από τη παιδική σου ηλικία;Maria3

Όμορφες…τα παιδικά μου χρόνια τα έχω συνδυάσει με την θάλασσα γιατί περάσαμε ατέλειωτες ώρες οικογενειακά σε παραλίες χειμώνα καλοκαίρι…

Πότε αποφάσισες να ασχοληθείς με την υποκριτική;

Το 2000.  Ήταν μπορώ να πω μια πολύ αυθόρμητη απόφαση, την ίδια χρονιά που το αποφάσισα, το έκανα και πράξη.  Πήγα στην Αθήνα και έδωσα εξετάσεις στη σχολή που ήθελα να μπω, στο Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν, και είπα αν περάσω εδώ, θα δοκιμάσω για λίγους μήνες. …και κόλλησα…

Μίλησε μας λίγο για την πορεία σου στο χώρο.

 Μπορώ να πω ότι ήμουν αρκετά τυχερή, αφού είχα απίστευτες εμπειρίες από την Αθήνα στο θέατρο και μπορώ να πω ότι αυτό με βοήθησε και στην Κύπρο και στο θέατρο αλλά και στην τηλεόραση.  Μέσα από τη δουλειά μου έζησα σε διάφορες εποχές και μέσα από τους ρόλους μου ανακάλυψα και κατανόησα τις πολλές και διαφορετικές από τη δική μου ψυχοσυνθέσεις.

Προτιμάς το θέατρο ή την τηλεόραση;

Και τα δύο.  Προσωπικά γουστάρω και τα δύο με άλλη μορφή ίντριγκας και αφοσίωσης.

Πότε ανακάλυψες το ταλέντο σου στη ζωγραφική;

Πάντα ζωγράφιζα από μικρό παιδί.  Τα τελευταία χρόνια συνειδητοποίησα την ανάγκη μου να εκφράσω στον καμβά τα συναισθήματα που δεν μπορώ να εκφράσω με λόγια. Αυτή η ελευθερία που μεταφράζεται σε χρώματα μου δίνει το οξυγόνο που χρειάζομαι και σαν άνθρωπος αλλά και σαν καλλιτέχνης.

Ζωγραφίζεις όταν είσαι θλιμμένη ή χαρούμενη;

Ζωγραφίζω όταν αυτό που νιώθω είναι τόσο δυνατό που δεν μπορώ να το εκφράσω με λόγια. Μια μεγάλη χαρά, μια μεγάλη λύπη, ένα αδιέξοδο κ.α.  Σαν άνθρωπος είμαι αρκετά κλειστός χαρακτήρας, μου είναι δύσκολο να εκφράσω με λόγια αυτά που νιώθω και πιστεύω ότι τα λόγια δεν είναι αρκετά. Οι λέξεις μπροστά σε ένα συναίσθημα είναι τόσο λίγες…

Από που εμπνέεσαι;

Από συναισθήματα, εμπειρίες που έχω ζήσει στη ζωή μου, εικόνες, ήχους, χρώματα που έχω συνδιάσει με καταστάσεις.

Πέραν από τη ζωγραφική και την υποκριτική τι άλλο σε γεμίζει;

Μια εκδρομή με την οικογένεια μου!

maria2Τι σου δίνει χαρά και τι σε ανησυχεί στην καθημερινότητα σου;

Χαίρομαι με πολλά μικρά πράγματα, ένα γέλιο, τον ήλιο, τη θάλασσα, μια αγκαλιά, τα σύννεφα, τον ουρανό, τη φύση που θαυμάζω κάθε στιγμή. Με ανυσηχούν πολλά πράγματα αλλά προσπαθώ να σκέφτομαι θετικά.

Ποιά είναι τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του χαρακτήρα σου;

Δυνατό, η υπομονή μου που γίνεται ταυτόχρονα και μειονέκτημα.

Τι είναι αυτό που αν συνέβαινε αύριο θα σε έκανε ευτυχισμένη;

Ενα ταξίδι!

Υπάρχει κάτι που σε φοβίζει στο χώρο του θεάματος;

Οχι!

Τι σε ξεκουράζει;

Καναπές και μια καλή ταινία

Ποιά η σχέση σου με το χρήμα;

Μακάρι να μπορούσαμε να ζήσουμε χωρίς αυτό. Θα ήταν ιδανικό.   Μας έχουν βάλει σε ένα καταναλωτικό τρόπο ζωής που ξεχνούμε την ουσία.

Ποιά τα μελλοντικά σου σχέδια όσον αφορά την υποκριτική;

Τηλεοπτικά είμαι στη σειρά ‘9 μήνες’ στο MEGA και θεατρικά ετοιμάζουμε μια παράσταση με τίτλο «Το σπιτι της Μπερνάρντα Αλμπα» στο Wherehaus.

Τι ετοιμάζεις όσον αφορά τη ζωγραφική σου;

Ετοιμάζω την πρώτη μου ατομική έκθεση στις 20 του Νοεμβρίου στο isnotgallery H έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου.

Αν γύριζες το χρόνο πίσω τι θα άλλαζες στα επαγγελματικά ή προσωπικά σου;

Τίποτα! Οι εμπειρίες που έζησα μέχρι σήμερα καλές ή κακές, έφτιαξαν τον χαρακτήρα που είμαι σήμερα…